Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

απολογισμός aegean regatta

Μαζεύτηκαν επτά νοματαίοι και φτιάξανε ένα τσούρμο για να αρματώσουν τη μέδουσα. ο χρήστος, ο γιάννης, ο ανέστης, ο κώστας, η εύα, η κρίστη και ο στέφανος που επωμίστηκε τις ευθύνες για κάθε καλό και κάθε κακό του σιναφιού. γέμισαν με προμήθειες τα αμπάρια, τρόφιμα και αλκοόλ και πήγανε κατά τη Θάσο μεριά.
εκεί ήταν η εκκίνηση της ρεγγάτας του αιγαίου, όπου δώσανε ραντεβού για αναμέτρηση με άλλα εκατό σκάφη διαφόρων διαμετρημάτων και δυνατοτήτων. παλέψανε με αέρα και κύμα και φτάσανε στο νησί που παλιότερα ο Ποσειδώνας κάθισε για να δεί την μάχη στην Τροία ακριβώς απέναντι. τριγύρισαν με ξωτικά και Κάβειρους στα ποτάμια και τα δάση του νησιού. τα κατάρτια και οι μάτσες που σπάζαν μαζί με τα κουρέλια των πανιών παραδίπλα δεν τους πτόησαν.
και μετά για το νησί που πέταξε ο Δίας τον Ήφαιστο. ξερό και χαμηλό με όμορφη χώρα και κάστρο επιβλητικό. ο αρχικά πολύς αέρας έδωσε την θέση του στην μπουνάτσα που κράτησε τους φίλους μας για περισσότερο από 48 ώρες στο νησί λες και δεν ήθελε να φύγουν.
παρ' όλα αυτά και επτά περίπου ώρες μετά την εκκίνηση και δίχως να έχουν κανένα σκάφος στον ορίζοντα ο Αίολος τους έδωσε απλόχερα το βοριά του, για να τους πάει στον τελικό τους προορισμό την Μήθυμνα. Με το γεμάτο ενέργεια λόφο, το φωτεινό κάστρο και το φιλόξενο λιμάνι.

τα αποτελέσματα μιλάνε για την αξία των φίλων μας, που πρώτη φορά αναμετρήθηκαν με το μελτέμι, το βραδινό μαΐστρο και τους ίδιους τους εαυτούς τους.





aegeanregatta 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: